OttoMitta on toimiva keino alkoholinkäytön hallintaan

EHYT ry on kehittänyt ilmaisen OttoMitta-mobiilisovelluksen, jonka avulla käyttäjä voi seurata alkoholinkulutustaan. OttoMitta on tarkoitettu alkoholinkäytön riskien tunnistamiseen sekä omaan terveyteen vaikuttavien elämäntapamuutosten tueksi. 2018 OttoMitta -päivityksen yhteydessä sovelluksesta löytyy tietoa alkoholin ja lääkkeiden yhteisvaikutuksista.

OttoMitta ladataan omalle kännykälle. Sovellukseen syötetään käyttäjän ikä, paino ja sukupuoli. Tämän jälkeen käyttäjä merkitsee alkoholia nauttiessaan OttoMittaan alkoholiannoksen tiedot, kuten juoman laadun, määrän ja hinnan. OttoMitta laskee näiden perusteella arvion käyttäjän alkoholiin kuluttamasta rahasta, veren alkoholipitoisuudesta sekä siitä, kuinka kauan alkoholin palaminen elimistössä kestää. OttoMitta antaa myös tietoa energiamääristä. Tiedot tallentuvat sovellukseen ja niitä voi hyödyntää myös pitkäaikaisempaan alkoholinkäytön seurantaan.

Lataa OttoMitta-sovellus maksutta App Storesta tai Google Play:sta. Sovellus toimii älypuhelimissa, joissa on Android tai iOS-käyttöjärjestelmä ja sen voi ladata myös iPad-laitteeseen.

Palautetta, kehittämisideoita ja lisätietoja sovelluksesta voi lähettää osoitteeseen timo.glad@ehyt.fi

Timo Glad, suunnittelija
p. 040 527 1116